Четвер, 2024-04-25
Ямпільська районна рада
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Новини обласної ради
Головна » 2012 » Грудень » 12 » Шоста регіональна конференція з питань інституційної розбудови
10:51 AM
Шоста регіональна конференція з питань інституційної розбудови

Шоста регіональна конференція з питань інстутиційної розбудови

 

         8-9 листопада 2012 року у Національному агентстві України з питань державної служби пройшла Шоста щорічна регіональна конференція з питань інстутиційної розбудови.

       З метою адаптації державної служби до стандартів ЄС Нацдержслужбою України станом на жовтень 2012 року реалізовано впровадження європейських інструментів інституційної розбудови Тwinning, TAIEX, SIGMA, координується впровадження програми Всеохоплюючої інституційної розбудови (СІВ) та налагоджено співпрацю з Організацією економічного співробітництва (ОЕСР) у рамках Комітету з питань державного управління.

       За період 2006-2012 роки у рамках проекту Тwining реалізовано 58 проектів у сферах державного внутрішнього фінансового контролю, конкурентної політики, цивільної авіації, внутрішніх справ, у сферах державної служби, адміністративного судочинства, соціальних послуг тощо. Пропозиції, підготовлені проектом Тwining, були використані для посилення спроможності у законодавчій сфері, зокрема для доопрацювання Закону України «Про засади функціонування ринку природного газу» та підготовлено пропозиції та рекомендації до Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про питну воду та питне водопостачання». На основі рекомендацій експертів проекту Тwining в Міністерстві внутрішніх справ України на базі Академії внутрішніх військ створено кафедру зв’язку, при Державному космічному агентстві України створено Національний контактний пункт «Космос» 7 Рамкової програми ЄС з досліджень та технологічного розвитку, що сприяло посиленню інституційної спроможності органів державної влади.

       Створенню професійної, орієнтованої на результати, етичної, політично неупередженої державної служби  сприяло впровадження проекту  Тwining «Підтримка розвитку державної служби в Україні», який був започаткований 24 січня 2011 року Нацдержслужбою України.

       З метою розбудови інституціональної спроможності, необхідної для адаптації національного законодавства до європейського, впровадження реформи державного управління та забезпечення обміну передовим досвідом з країнами-членами Європейського Союзу в Україні було започатковано впровадження інструменту зовнішньої допомоги Європейської Комісії TAIEX, який здійснюється відповідно  до постанови Кабінету Міністрів України від 9 квітня 2008 р. 

         Під час проведення конференції було презентовано досвід  впровадження європейських інструментів Twinnіng, заходів TAIEX та програми СІВ у країнах-учасниках «Східного партнерства» –  Грузії, Вірменії, Азербайджану та Молдови. З 2004 року  в країнах «Східного Партнерства» запроваджено більше ніж 220 проектів Twinning із загальним бюджетом € 245 мільйонів у сфері фінансів, торгівлі та індустрії, юстиції та безпеки.

          У ході конференції були також розглянуті питання модернізації державної служби в країнах «Східного партнерства» та розвиток державної служби у країнах Європейського Союзу. Учасникам було презентовано програму SIGMA «Підтримка вдосконалення врядування і управління», яка реалізовується задля допомоги країнам-беніфіціарам на вступ до ЄС та напрями її роботи у формуванні та координації політики, правового регулювання, законодавства у сфері державної служби і адміністративного права, державних фінансів та державних закупівель.

            На конференції були представлені складові реформи державного управління в Україні – розроблення та впровадження нового законодавства про державну службу; розвиток та модернізація системи професійного навчання державних службовців, посадових осіб місцевого самоврядування та депутатів місцевих рад;  реалізація Стратегії державної кадрової політики на 2012 -2020 роки;  формування Президентського кадрового резерву «Нова еліта нації» та  адаптація державної служби України до стандартів Європейського Союзу і впровадження європейських інструментів інституційної розбудови (Twinning, TAIEX, SIGMA, СІВ тощо).

          Підсумком шостої регіональної конференції з питань інституційної розбудови стала спільна резолюція представників державних органів країн європейської ініціативи «Східне партнерство», іноземних та українських експертів в якій була підкреслена важливість питання належного впровадження проектів європейської допомоги, зокрема інструментів інституційної розбудови Twinning, TAIEX та програм СІВ, SIGMA.

Переглядів: 365 | Додав: yampilrada | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Грудень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архів записів
Друзі сайту
Сумська обласна рада -->
Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz